MENU
§ Forside
§ Klubinfo
§ Om Club di Fiorano
§ Samarbejdspartnere
§ Tour di Fiorano
§ FAQ

 Modelbiler
§ Collectors pride
§ Diamonds
§ Markedspladsen (22)

 Tifosi
§ Links (226)
§ Tifosi corner

 Login
 Bruger :
 
 Password :
 
   
» Glemt password?
 Tour di Fiorano
''Imola 2003 - Madsen & Ko'' :  April 2003
Tour di Fiorano

Her kan du læse om og se billeder fra ture og arrangementer, Club di Fiorano har arrangeret eller været en del af.Mille Miglia / Maranello 2011   (Maj 2011)

For andet år i træk arrangerede CdF en tur til Mille Miglia og Maranello. I år var turen også åben for andre end medlemmer af CdF. Det var derfor en blandet flok, som var klar til afgang fra Billund med kurs mod Milano. Fælles for alle var dog en stor interesse for Ferrari og de fantastiske biler herfra. Derfor uden var der 4 medlemmer af klubben som havde taget deres egen Ferrari med til Maranello.

Et besøg i Maranello er altid en oplevelse for en Ferrari fan, men i weekenden hvor Mille Miglia feltet kommer igennem byen er der mere at kigge på end i en almindelig weekend. 375 biler som har deltaget i løbet, heraf 25 Ferrarier. Herudover deltager 130 Ferrarier i Tribute to Mille Miglia. Med alt fra 250 swb, 275 gtb, 288 gto, F40, F50 og den nye 599 gto. Der er således masser af Ferrarier at kigge på. For dem, som ikke kunne nøjes med at kigge var der masser af kør selv muligheder i en lang række af de fede nye. 430, 430 scuderia, 458. Med CdF i byen havde diverse udlejere en god weekend og de ser vist frem til næste besøg af klubben. Herudover blev der shoppet igennem i de forskellige modelbilsforretninger. Så meget at enkelte skulle betale overvægt for at få kufferten med hjem i flyet. For dem som bare ikke kan få nok af Ferrari var der et besøg på fabrikken og frokost på Fiorano. På fabrikken fik de set hvordan man fremstiller de nye modeller samt nok så spændende en lang række af de gamle modeller som var ved at blive sat i stand af frabrikken. Under frokosten på Fiorano havde de første parket til de gamle biler fra MM feltet. De kunne her komme helt tæt på bilerne og deres ligeså kendte chauffører. Blandt chaufførerne var bl.a Mika Hakkinen og mister Bean.Mille Miglia var et landevejsløb som blev afholdt fra 1927-1957. Ferrari dominerende dette løb som så mange andre på denne tid. Ferraris første sejr kom i 1948 ved Clemente Bionetti i en Ferrari 166 s Coupe Allemano. For at fejre sejren blev den næste model fra fabrikken navngivet Ferrari 166 MM for Mille Miglia. Frem til det sidste løb i 57 vandt Ferrari løbet 8 gange. De 2 eneste år hvor Ferrari stillede op uden at vinde var 54 og 55. Det var desværre en Ferrari, som var med til at give løbet dødsstødet. Efter den forfærdelige ulykke under Le Mans i 55, hvor 83 tilskuere blev dræbt, var der mange som ønskede at forbyde motorsport. I 57 blev MM så ramt af en alvorlig ulykke hvor 9 tilskuere blev dræbt. Den uheldige kører var Alfonso de Portago fra Spanien. Han var en typisk Ferrari kører fra denne tid. En rig amatør kører med en stor appetit på damer. Han ønskede brændende at vinde løbet. For at sparet tid ved et pitstop skriftede de ikke dæk. Da det senere sprang, havde han ikke en chance for at undgå ulykken og kørte ind i tilskuerne. De Portage og codriver blev ligeledes dræbt ved ulykken. Startnumrene i MM viser hvornår bilen er startet i løbet. 722 er således startet kl 7:22.
» Tilbage til Tour-oversigten «
Vi anbefaler ...


Skriv til Webmaster       Gør ClubDiFiorano.dk til din startside       Tilføj siden til dine favoritter       Udskriv denne side

This website has no affiliation with Ferrari S.p.A, Scuderia Ferrari Marlboro and/or Ferrari Idea S.A. whatsoever.
All copyrights, trademarks and logos belong to their respective owners© Webmaster Club di Fiorano 2005-2022
Test