MENU
§ Forside
§ Klubinfo
§ Om Club di Fiorano
§ Samarbejdspartnere
§ Tour di Fiorano
§ FAQ

 Modelbiler
§ Collectors pride
§ Diamonds
§ Markedspladsen (22)

 Tifosi
§ Links (226)
§ Tifosi corner

 Login
 Bruger :
 
 Password :
 
   
» Glemt password?
 Tour di Fiorano
''FerrariDays of Denmark 2004'' :  Juni 2004
Tour di Fiorano

Her kan du læse om og se billeder fra ture og arrangementer, Club di Fiorano har arrangeret eller været en del af.Foredrag med Peter Nygaard og John Nielsen 2013   (February 2013)

For 5 år i træk lykkedes det for Danmarks bedste modelbils klub, at få Formel 1 fotografen Peter Nygaard til, at komme og afholde et eksklusivt foredrag omkring Formel 1, kun for Club di Fiorano og gode venner af klubben. Lørdag d. 23. februar havde vi sat Peter i stævne i Højbjerg, og lidt over 30 medlemmer og venner heraf mødte op med store forventinger til, at opleve Peter Nygaard igen. I 2012 gjorde klubben noget af et scoop, da Peter Nygaard blev ledsaget af racerkøren John Nielsen, og sidste års succes blev der fulgt op på igen i år, da John Nielsen endnu en gang kunne ledsage Peter Nygaard under foredraget.I år var Peters tema ”Michael Schumacher”, og Peter fortalte om årene, hvor Michael Scumacher kørte Formel 1 for Ferrari. Michael Schumacher er en spændende person, som mange af os inderst inde har en vis forkærlighed til – om ikke andet, så indtil han begyndte at køre taxa – til trods for, at han til tider kunne være meget kontroversiel, så gjorde han meget godt for Ferrari, i de år hvor han kørte som 1. kører på Formel 1 teamet. I løbet af årene 1996 til 2006 indtog Michael Schumacher en plads i de fleste Ferrari tifosiers hjerte.

Peter fortalte om en hårdarbejdende mand, som helt fra start af fik sin sag for. Dels fordi Ferrari tifosierne tidligere havde været vant til Formel 1 kører der matchede mærkets italienske DNA, og dermed primært havde været nogle tilbagelænet ”Don Juaner”, mens Michaels tyske facon ikke umiddelbart passede ind i tifosiernes billede af en rigtig Formel 1 kører – men værd at huske på var, at Michael Schumacher allerede i 1996, hvor han tiltrådte som kører hos Ferrari, var dobbelt Formel 1 verdensmester hos Benneton.

Det skulle vise sig senere, at den hårdarbejdende tysker vandt de fleste tifosi hjerter, særligt med sine 5 VM titler i 2000, 2001, 2002, 2003 og sidst i 2004.

Peter havde en lang række af sine fantastiske billede fra sin tid som Formel 1 fotograf med, hvor han kunne fortælle om flere af de største tidspunkter i Michael Schumachers karriere.

Efter et spændende foredrag omkring Michael Schumacher kom John Nielsen på banen, sammen med Peter Nygaard, hvor de ville prøve at kigge ned i spåkuglen, og fortælle os lidt om, hvordan deres forventninger til den kommende sæson i Formel 1 ville udvikle sig, og hvis man skal tro deres forudsigelser, så går vi et rigtig godt år i møde, set med Ferrari øjne. Både Peter og John tror på en meget stærk Ferrari, men spår igen i år at RedBull vil være utroligt stærke. Yderligere havde begge store forventinger til Lotus, og var noget i tvivl om, hvorvidt McLaren kunne være med i år, efter at have skiftet kører – ikke fordi de har mistet Lewis Hammilton, men ganske enkelt fordi en ny kører skal ind i tingene og vænne sig til teamet og bilen, og det vil altid tage lidt tid.

Som afsluttende fortalte John lidt omkring teknikken på den nye Ferrari Formel 1 bil, og viste os bl.a. hvordan en Formel 1 kører sidder placeret i en Formel 1 bil i dag.

Efter foredragene blev der stillet en række spørgsmål til både Peter og John, hvilket indlede en god og hyggelig dialog med de to foredrags holdere.

Et stort tak skal lyde til Peter og John, for en rigtig interessant dag med rigtig gode oplæg – og ligeledes en stor tak til arrangørerne i Club di Fiorano af dette fantatiske arragement.
» Tilbage til Tour-oversigten «
Vi anbefaler ...


Skriv til Webmaster       Gør ClubDiFiorano.dk til din startside       Tilføj siden til dine favoritter       Udskriv denne side

This website has no affiliation with Ferrari S.p.A, Scuderia Ferrari Marlboro and/or Ferrari Idea S.A. whatsoever.
All copyrights, trademarks and logos belong to their respective owners© Webmaster Club di Fiorano 2005-2022
Test